тел.: +38 (044) 599 36 35 факс: +38 (044) 443 06 74

Дi-Хлор

Дезінфекційний засіб у вигляді таблеток.

Призначення: застосовується у технологічному процесі виробництва цукру, а саме на наступних ділянках виробництва:
зрошення буряків при завантаженні в автомашини та бурто-укладки, збірники напівпродуктів, транспортерно-мийна вода після освітлення, після бурякомийки, фільтраційне обладнання, технологічне обладнання, утфелемішалки-кристалізатори, схема жомопресової води.
Склад дезінфікуючого засобу “Ді-Хлор”: натрієва сіль дихлорізоціанурової кислоти 82,0-84,0 % в якості діючої речовини, а також адипінова кислота – 8,0%, вуглекислий натрій – 8,0%.
Консистенція, властивості дезінфікуючого засобу “Ді-Хлор”: засіб виробляється у вигляді таблеток білого кольору вагою 3,45-3,65 г які містять 82,0-84,0 % натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти. При розчиненні однієї таблетки у воді виділяється 1,47-1,62 г активного хлора. Засіб добре розчиняється у воді. Водні розчини прозорі, безбарвні, мають легкий запах хлору.

Норма витрати на цукрових заводах до маси буряків (для готових розчинів):

Застосування Концентрація розчину Витрата
Транспортерно-мийна вода після освітлення 0,5-2,0% 0,0001 – 0,0002 %
Бурякомийка 0,5-2,0% 0,0001 – 0,0003 %
Зрошення кондиційних буряків після бурякомийки 0,5% 0,0001 – 0,00015 %
Зрошення буряків уражених бактеріозом або кагатною гниллю 0,5% 0,0002 – 0,0003 %
Дифузійний апарат: буряки кондиційні 0,5-1,0% 0,00005 – 0,0001 %
Дифузійний апарат: буряки уражені бактеріозом 0,5-2,0% 0,0002 %
Збірник жомопресової води 0,5-2,0% 0,00001 – 0,00002 %
Збірник ставкової води 0,5-2,0% 0,00001 %
Фільтраційне обладнання, тканина 0,01-0,02% 0,2-0,4 л/м2
Продуктові трубопроводи, водні комунікації 0,0004-0,004%
Технологічне обладнання 0,002-0,01%
Поверхні приміщень 0,004-0,01%

Фасування: банки з полімерних матеріалів з щільно закритою кришкою, місткістю 300 таблеток (1,00 кг).

Мікробіологія: розчини ”Ді-Хлор” мають антимікробну активність щодо бактерій, у тому числі мікрофлори, виділеної з обладнання, тари, інвентарю та інших об’єктів цукрових заводів.

Токсичність: за ступенем впливу на організм при введенні в шлунок відноситься до 3-го класу помірно небезпечних речовин за ГОСТ 12.1.007-76 і до 4-го класу мало небезпечних речовин при нанесенні на шкіру. Пари при інгаляції мало небезпечні – 4 клас за ступенем леткості. Засіб не має сенсибілізуючої дії.

Застосування дезінфікуючого засобу “Ді-Хлор”: для дезінфекції різних видів технологічного обладнання, інвентарю, тари і поверхонь виробничих і підсобних приміщень використовують засіб ”Ді-Хлор” у вигляді робочих водних розчинів, бактерицидна концентрація робочого розчину яких 0,0004 – 2,0 % в залежності від об’єкта і виду санітарної обробки, при температурі 18-20 °С. Дезінфекцію проводять способом промивання, протирання, замочування, занурення і зрошення.

Термін зберігання дезінфікуючого засобу “Ді-Хлор”: 5 років в нерозкритій упаковці виробника, робочих розчинів – 3 доби.

Умови зберігання дезінфікуючого засобу “Ді-Хлор”: в упаковці виробника в закритому складському приміщенні в місцях, захищених від вологи і сонячних променів, подалі від нагрівальних приладів, при температурі від 0 до 40 °С.

Особливості та примітки: для поєднання процесу дезінфекції та очищення до розчинів препарату додають миючі засоби, дозволені для застосування в лікувально-профілактичних установах.

Виробництво: Росія.